Time mesh character Time Mesh

Opis igre

Evropo kot jo poznamo danes je oblikoval niz zgodovinskih dogodkov. Če bi se v določenem trenutku v zgodovini eden izmed dogodkov drugače odvil, potem bi bila današnja podoba Evrope drugačna. Predstavlja si, da Julija Cezarja ne bi umorili in bi vladal rimskemu cesarstvu dalj časa, s čimer bi zagotovil stabilnost cesarstva! Predstavljaj si, da Džingis Kan ne bi ustavil osvajanj na robu Evrope! Predstavlja si, da bi muslimani odbili krščanske napade na iberskem polotoku. Kako bi svet izgledal danes? To je ideja TimeMesha: nekoč v preteklosti se je nekaj zgodilo narobe, kar pomeni, da se je zgodovinski dogodek zgodil drugače kot se dejansko je. Kot posledica je naš današnji svet drugačen. Tvoja naloga je, da se vrneš v preteklost in popraviš dogodek tako, da se naš svet vrne v normalno stanje.

Scenariji

V 2. svetovni volji so Nemci uporabljali šifrirno napravo imenovano enigma. Zavezniki so uspeli pridobiti eno od teh naprav in kodno knjigo, tako da so lahko dešifrirali sporočila Osi. Ampak v naši igri se to ni zgodilo in vsi v Evropi zdaj govorijo nemško. Ugotoviš, da so drugo svetovno vojno zmagali Nemci in njihovi zavezniki. Razumeš, da Zavezniške sile niso uspele dobiti enigme in prestreči komunikacije med silami Osi, zato so bili poraženi. Tvoja naloga je, da najdeš enigmo in kodno knjigo ter ju dostaviš Britanski obveščevalni službi v Bletchley Park.

V scenariju Pomorska odkritja so po odkritju Madeire ladjo, ki je bila zadolžena za obveščanje Portugalcev, napadli pirati. Posledično Portugalci niso zasedli Madeire in je ta še nekaj stoletij ostala piratska baza, dokler se ni razvila v neodvisno državo z jedrskim orožjem. Na koncu je država pristala v napačnih rokah in trenutno grozi, da bo napadla Evropo z jedrskimi raketami. Tvoja naloga je, da se vrneš nazaj z preteklost in poskrbiš, da bo zemljevid z lokacijo otoka varno dostavljen Portugalcem.

V času industrijske revolucije so bili otroci prisiljeni delati, saj so bile njihove družine zelo revne. Dolgo časa so opravljali težaška dela. Niso se izobraževali in ubogo živeli. Končno so v britanskem parlamentu izglasovali delavski zakon, ki je omejil starost pri kateri so otroci lahko začeli delati. V igri TimeMesh se je nekaj zgodilo narobe in zakon ni bil sprejet. Tvoja naloga je, da se vrneš v preteklost in poskrbiš, da angleški parlament sprejme zakon.

wwwpic1    

Kako igrati?

TimeMesh je pokaži in klikni grafična pustolovščina. Vodi fanta/dekle skozi zaporedje scen, znotraj katerih moraš rešiti izziv. Govoriti moraš z ljudmi, odpirati vrata, pobirati predmete, dajati predmete, in podobno. Moral boš tudi rešiti izzivalne mini-igre. Da bi to naredil, moraš izbrati akcijo in z miško izbrati predmet, osebo ali kraj, s katerim želiš upravljati.

  nazaj igraj!