rac_omrezja_char Računalniška omrežja

Avtorstvo

Igra je bila izdelana za potrebe projekta ESPANT kot aktivnost, ki jo študenti uporabljajo v okviru laboratorijskih vaj.

Opis igre

RAČUNALNIŠKA OMREŽJA je simulacija preko katere spoznavamo principe delovanja lokalnih omrežjih in povezovanja na svetovni splet. Cilj igre je, da vzpostavimo delujoče omrežje in sicer na enak način, kot bi to naredili v realni situaciji. Aplikacija simulira okolje, v katerem se učenec individualno uči sam postaviti omrežje z nekim minimalnim vodenjem oz. na podlagi le osnovnih povratnih informacij o delovanju zgrajenega modela. Pomaga pa lahko tudi učiteljem kot motivacijski pripomoček. Veliko literature, priročnikov in predmetov, ki se izvajajo v šolah, se ukvarja s temi temami. Vendar je ta aplikacija korak naprej - praktična simulacija postavitve lokalnega omrežja, kjer boste lahko praktično uporabili in preverili vse svoje znanje o postavljanju omrežja zasnovanega na TCP/IP omrežni arhitekturi!

Potrebno predznanje

Za reševanje nalog, zbranih v tej aplikaciji, je potrebno predznanje iz delovanja računalniških omrežij, posebno TCP/IP arhitektura.

 

rac_omrezja_pic1   rac_omrezja_pic2   rac_omrezja_pic3

Kako igrati?

Na začetku igre dobimo pismo od ponudnika internetnih storitev, kjer so zapisani vsi podatki, ki jih potrebujemo za vzpostavitev omrežja. Cilj igre je vzpostaviti lokalno omrežje z možnostjo povezovanja v svetovni splet.

  nazaj igraj!