pomn_teh_puncka Pomnilniške tehnologije

Avtorstvo

Igro so v okviru predmeta Uporaba računalnika v izobraževanju izdelali: Urška Glastovec, Vanja Okorn, Alma Cikotić in Mateja Karo.

Opis igre

Igra predstavlja pomnilniške tehnologije (njihove lastnosti, uporabo, delovanje). Vsebina igre nam najprej ponudi opis pomnilniških tehnologij, prikaz zapisa na določen medij, pravilno uporabo pomnilnih medijev na koncu pa sledi preskus znanja, kjer preverimo nivo osvojenega znanja. Igra je namenjena kot pripomoček pri samostojnem učenju, pri utrjevanju oz. ponavljanju oz. kot aktivnost pri pouku računalništva.

Scenarij

Prizor 1: Imeli bomo punčko (Lara) in fantka (Vid). Bila sta na počitnicah, kjer sta veliko fotografirala. Vid si je slike prenesel na računalnik. Slike si želi tudi Lara. Zanima jo kako si lahko prinese slike na svoj računalnik, da bi jih lahko pokazala doma. Vid ji pove, da lahko. 
Prizor 2: Lara presenečena. 
Prizor 3: Vid ji razloži, da imamo zunanje in notranje pomnilniške tehnologije. (S kliko na določen medij, se pokaže njegov opis). 
Prizor 4: Vid jo vpraša na kateri medij želi shraniti sliko. Lara izbere. Lara dobi povratno informacijo. Ima možnost druge izbire medija pred zapisom. 
Prizor 5: Predstavitev zapisa na izbran medij. 
Prizor 6: Lara dobi končni izdelek. Ima možnost vračanja na Prizor 4. 
Prizor 7: Lara gre domov. 
Prizor 8: Lara je v sobi. Pomagamo ji izbrati vstaviti izbran medij na ustrezno mesto. Lara vstavi medij v računalnik. 
Prizor 9: Predstavitev delovanja RAMa (omara s policami). Predstavitev, kako se podatki shranijo na RAM, s tem ko vstavi medij v računalnik. 
Prizor 10: Lara je vesela in si pogleda slike.

 

pom_teh_pic1   pom_teh_pic2   pom_teh_pic3

Kako igrati?

Za igranje igre potrebuješ do 15 minut. Ob zagonu igre sledi nadaljnjim navodilom, ki te bodo vodila skozi igro.

  nazaj igraj!