SKRIVNOSTNA KODA


SKRIVNOSTNA KODA je igra, ki skuša učencem na zanimiv in zabaven način predstaviti kodiranje. Učenec preko igre spozna pravilo kodiranja, več vrst kodiranja, svoje znanje pa lahko tudi utrjuje.

O IGRI

AVTORJI

Igro so v okviru predmeta Z IKT podprta učna gradiva izdelali
Teja Šavs, Nika Hren in Sašo Zupanec.

OPIS IGRE

Igra je namenjena učencem osmih in devetih razredov osnovne šole ter učencem na računalniških krožkih. Pri tem se učenci učijo in utrjejo kodiranje s tem, da pomagajo robotku Robiju, ki ga je pokvarjen teleporter pripeljal na Zemljo namesto na planet, kjer prebiva njegova Robida.

CILJI IGRE

    Učenec:
  • pozna oziroma si predstavlja predstavitev podatkov v računalniku,
  • spozna različne algoritme pretvarjanja med dvojiškim in desetiškim številskim sistemom,
  • je sposoben samostojno reševati probleme in algoritmično razmišljati,
  • pozna razliko med kodiranjem in šifriranjem.

NAVODILA ZA IGRANJE

Ob zagonu igrice pozorno spremljaj uvod v igrico, ki ti bo povedal, kdo je Robi in kaj se mu je pravzaprav zgodilo. Izvedel boš, da se je Robi na Zemlji znašel po pomoti in da si želi priti na skrivnostni planet, kjer ga čaka njegova ljubezen Robida. Skozi celotno igro se boš moral pogovarjati z ljudmi, ki jih srečaš na poti ter pobirati predmete, saj ti bodo pomagali doseči tvoj cilj. Skozi igro boš dobival različne naloge. Pazi, da jih rešiš pravilno, saj se ti v primeru napačnih rešitev prazni baterija. Ko se baterija izprazni, je ni mogoče napolniti. Igro boš moral ponovno igrati od začetka.

Naj se potovanje začne!